Ce înseamnă Smarketing?

Majoritatea companiilor au departamente, respectiv echipe diferite pentru vânzări și marketing. În experiența noastră la Frame Advertising, am observat că aceste departamente nu comunică eficient între ele.

Smarketing-ul nu este un termen care se vrea a fi „pompos”, ci este strategia prin care compania ta își poate crește cifra de afaceri cu minim 20%.

Cum se creează această strategie? În primul rând prin alinierea obiectivelor de vânzări cu cele de marketing. Astfel, planul de acțiune al departamentului de marketing trebuie să susțină atât propriile obiective, cât și pe cele de vânzări, și invers.

De exemplu, dacă departamentul de marketing promite un anumit strandard al produsului sau serviciului furnizat, asigură-te că echipa de vânzări va furniza exact ceea ce i se promite clientului în reclamă.

Un alt exemplu, dacă departamentul tău de marketing a implementat o campanie care a adus clienți potențiali / cereri de ofertă (sales-ready leads), asigură-te că echipa de vânzări gestionează eficient procesul de vânzare către toți potențialii clienți într-un timp cât mai scurt.

Tu cum faci SMARKETING?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RO | EN
error: Conținutul este protejat !!